Yakutiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Vizyon: Mesleki Teknik Eğitim kurumlar yönetmeliği doğrultusunda ticaret ve turizm eğitimini tam ve eksiksiz almış, ara eleman ve yüksek öğretime öğrenci yetiştirmektir.

Misyon: 1739 sayılı milli eğitim temel kanunu doğrultusunda atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı,çağdaş,yenilikçi,temel,akademik ve yaşam becerilerini almış,milli ve ahlaki değerlere bağlı,kendine güvenen,girişimci gençleri öğrenci merkezli bir eğitim vererek yetiştirmek.

Başarılar: 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında yapılan proje tabanlı beceri yarışmasında; Yaşamımda Kolaylık Var adlı proje üretim ve mühendislik alanında Erzurum il birincisi, Samsun ilinde yapılan bölge finalinde ikinci olmuştur. He-ce-li-yo-rum-O-ku-yo-rum adlı proje bilgi ve iletişim alanında Erzurum il ikincisi, Mesleğime Kılavuz adlı proje Tasarım ve uygulama hizmetleri alanında Erzurum ili dördüncüsü olmuştur. 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında yapılan halk oyunları yarışmasında okulumuz bar ekibi Erzurum dördüncüsü olmuştur. 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında yapılan İstiklâl Marşını güzel okuma yarışmasında okulumuz Yakutiye ilçe birincisi olmuştur.Erzurum ili genelinde yapılan yarışmada üçüncü olmuştur. 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında yapılan proje tabanlı beceri yarışmasında; Tanıyor Haber Veriyor adlı proje Bilgi ve İletişim alanında Erzurum il ikincisi olmuştur.

Saatler: Ders Başlangıç Saati:08.30 Ders Bitiş Saati:17:00
Taban-Tavan Puan Bilgileri: Taban Puan :233 Tavan Puan:390